Oamenii din viata ta

pouvoir relations sociales bonheur

Uneori, in viata, intalnim oameni cu care din prima clipa simtim o conexiune iesita din comun. Si nu vorbesc neaparat de cupluri. Intalnim femei, barbati care de la inceput ne transmit energie pozitiva si, inconstient, incepem sa facem schimb de sentimente, de gesturi, sa primim si sa dam zambete, cuvinte frumoase, venite din suflet.

Ni s-a intamplat insa de atatea ori sa avem contact si cu oameni care ne tulbura din momentul in care ii privim, sa nu ne simtim confortabil in compania lor. Eu personal, incerc sa raman neutra si sa evit contactul cu persoane de acest gen. Dar am inteles ca deseori, in spatele unei persoane reci, distante, severe, se ascunde un om care a suferit mult in viata lui sau are anumite frustrari. Raceala si duritatea sunt niste arme pe care le ia in maini atunci cand iese din casa si il fac sa se simta puternic. Daca este o persoana pe care o intalnim deseori la locul de munca si nu o putem nicidecum evita, comunicarea este cea mai buna metoda. Sa-i spui ce simti, sa ii explici asa cum il percepi tu, poate ii va da de gandit si mesajul tau va fi primit si analizat. Deseori, comunicarea si sinceritatea merg mana in mana si dau rezultate pozitive. Comunicarea apropie oamenii si distruge unele bariere, iar sinceritatea impresioneaza. Sa fii direct, sa spui ce simti sau gandesti poate fi socant pentru unii si greu de acceptat, ii poate destabiliza. Insa modul de a te exprima, cu calm si caldura, ii va face sa inteleaga ca intentiile tale sunt pozitive.

Empatia ne ajuta sa ii intelegem, sa nu ii acuzam, sa le intindem o mana de ajutor, sa le oferim un zambet sau pur si simplu sa ii ignoram daca nu functioneaza nici una din aceste variante. Uneori si noi avem momente sau perioade in viata in care zambetul ne este sters pe buze si putem fi catalogati gresit. Pentru a fi fericiti sau a mentine pacea interioara avem nevoie de o anumita conexiune cu cei din jur. Singuratatea te ajuta, dar nu pe termen lung iar in viata profesionala comunicarea este indispensabila. In aceasta viata incerta, suntem tentati sa cautam persoane care sa ne confere un anumit echilibru fizic si psihic, evitand conflictul, care este daunator sanatatii mentale.

Les relations sociales - yukonwellness.ca

Viata ne scoate in cale oameni cu care legam prietenii pe viata sau oameni care vin si pleaca. M-am convins de atatea ori ca oamenii pe care ii intalnesc intra cu un scop in viata mea : pentru a ma invata ceva sau pentru ca ei sa invete ceva de la mine. Si cei cu care avem experiente negative sunt o ocazie de a ne descoperi pe noi insine, de a cunoaste si partea mai putin buna a relatiilor sociale. Daca nu am interactiona cu toate soiurile de caractere, noi nu ne-am putea dezvolta personal. Insa toate acestea le intelegem atunci cand atingem un anumit nivel de maturitate incat sa le putem accepta fara sa suferim, si sa reactionam corect.

Am invatat sa ma opresc uneori pentru a analiza, a intelege, a ierta, dupa care sa merg mai departe.😊

Fa bine, pentru ca binele iti va pastra sufletul frumos!

7 gânduri despre „Oamenii din viata ta

    1. Da, ai dreptate. Uneori apreciem si ne atasam de unii oameni care aleg sa plece la un moment dat. Insa dupa cum am spus, ei au intrat in viata ta cu un scop. Daca ei au decis sa plece, trebuie sa le respecti alegerea. Insa, din fericire, mai exista oameni care prefera sa poposeasca si sa isi faca „culcus” in viata ta. 🙂

      Apreciat de 2 persoane

  1. În opinia mea, ai dreptate, pentru că fiecare om ce intră în viața noastră își are rolul lui în evoluția noastră, chiar dacă nu ne dăm seama de acest lucru pe moment sau poate realizăm mult mai târziu … Mulțumesc pentru adevărul și înțelepciunea răndurilor scrise!

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s