MIND MAPPING

INVATA SA INVETI !

Apprends à apprendre!

Ai un proiect dar nu stii cum sa il construiesti ? Ai fixat data nuntii si te temi sa nu uiti un detaliu important ? Ai de pregatit rezumatul unei carti ? Foloseste tehnica Mind Mapping.

Tu as un projet mais tu ne sais pas comment le construire? Tu as fixé la date du mariage mais tu as peur d’oublier un détail important? Dois-tu préparer le résumé d’un livre? Utilise la technique de Mind Mapping.

Harta mintii (Mind Map) este o reprezentare grafica, sub forma arborescenta,  unde ideile si informatiile sunt ordonate ierarhic.

La carte mentale (Mind Map) est une représentation graphique, sous forme d’arbre, où les idées et les informations sont organisées de manière hiérarchique.

Tony BUZAN, celebru psiholog britanic, a fost fondatorul acestei tehnici care astazi este utilizata pretutindeni in lume, de la omul de rand la manageri, profesori si elevi.  Aceasta metoda este recomandata celor care vor sa dea valoare proiectelor si celor pasionati de organizarea evenimentelor. Ea te ajuta sa fii mai productiv si sa obtii performante remarcabile, dezvoltandu-ti memoria vizuala.

Tony BUZAN, un célèbre psychologue britannique, a été le fondateur de cette technique qui est utilisée aujourd’hui partout dans le monde, des gens ordinaires aux gestionnaires, enseignants et étudiants. Cette méthode est recommandée pour ceux qui veulent valoriser leurs projets et pour ceux qui sont passionnés par l’organisation d’événements. Il t’aide à être plus productif et à atteindre des performances exceptionnelles, en développant ta mémoire visuelle.

Prin aspectul sau grafic, harta mintii te ajuta sa inveti si sa memorezi mai repede. Totul pleaca de la subiectul principal care poate fi simbolizat printr-o imagine sau un cuvant care este plasat in mijlocul foaiei de hartie. De acolo progresezi treptat, intocmai ramurilor unui copac, cu informatii mai definite, concrete. Formele si culorile iti vor permite sa obtii cat mai multe informatii si sa le retii cu usurinta. Aceasta tehnica iti da ocazia sa te joci cu imaginatia ta si iti da  posibilitatea de a elimina sau de a adauga idei noi.

Grâce à son aspect graphique, la carte mentale vous aide à apprendre et à mémoriser plus rapidement. Tout commence par le sujet principal qui peut être symbolisé par une image ou un mot placé au milieu de la feuille de papier. De là, tu avances progressivement, tout comme les branches d’un arbre, avec des informations plus précises et concrètes. Les formes et les couleurs te permettront d’obtenir autant d’informations que possible et de les conserver facilement. Cette technique te donne la possibilité de jouer avec ton imagination et t’offre la possibilité de supprimer ou d’ajouter de nouvelles idées.

Pentru rezumatul unei carti, de exemplu,  harta mintii te va ajuta sa retii doar informatiile esentiale si iti va usura elaborarea sintezei. Mai mult decat atat, vei castiga timp pe care sa il folosesti pentru a face si altceva.

Pour le résumé d’un livre, par exemple, la carte mentale t’aidera à ne retenir que les informations essentielles et facilitera l’élaboration de la synthèse. De plus, tu gagneras du temps à utiliser pour faire autre chose.

Exista multe aplicatii bune si gratuite pentru a realiza harta mintii insa e foarte amuzant sa o realizezi  pe hartie. Iti da posibilitatea de a-ti provoca inspiratia, imaginatia si de a realiza o harta a mintii proprie si originala.

Il existe de nombreuses applications, bonnes et gratuites, pour faire la carte mentale, mais il est très amusant de la faire sur papier. Elle te donne la possibilité de défier ton inspiration, l’imagination et de faire une carte de ton propre esprit original.

Pentru inceput alege un subiect oarecare. Transforma de exemplu programul tau de saptamana viitoare intr-un mind map. Plecarea ta in vacanta necesita multe pregatiri si nu vrei sa uiti nimic important, harta mintii te va ajuta sa organizezi totul repede si bine. Chiar si o reteta poate fi prezentata sub forma acestei harti care te va ajuta sa o vizualizezi si sa o pregatesti mai usor si repede.

Choisis d’abord un sujet. Par exemple, transforme ton horaire de la semaine prochaine en une carte mentale. Partir en vacances nécessite beaucoup de préparation et tu ne veux rien oublier d’important, la carte mentale t’aidera à tout organiser rapidement et bien. Même une recette peut être présentée sous la forme de cette carte qui te permettra à la visualiser et à la préparer plus facilement et plus rapidement.

Sursa: AlistMagazine
 

Cu timpul, vei castiga experienta si hartile tale vor fi din ce in ce mai complexe si interesante.

Au fil du temps, tu gagneras en expérience et tes cartes deviendront plus complexes et intéressantes.

Sursa: XMind

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s